4 Sifat hati orang beriman

•November 3, 2012 • Leave a Comment

Blog Peribadirasulullah

http://nabulsi.com/images/inside-arts/ar/10276/01.jpg

1- Sentiasa berhubung dengan Allah SWT dan sesama manusia.

2- Memiliki sifat rahmah atau berkasih sayang.

3- Bersifat lemah lembut.

4- Mudah mesra.

Rujukan :

http://www.nabulsi.com/blue/ar/artp.php?art=10276

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/26839_106280512739440_7354254_n.jpg

“Sesungguhnya Orang-orang yang Beriman (dengan Sempurna) ialah Mereka yang Apabila Disebut Asma’ Allah, Gementarlah Hati-hati Mereka..

…Dan Apabila Dibacakan Ayat-ayatNya, Bertambah (Kuatlah) Iman Mereka, dan Hanya kepada Tuhanlah Mereka Bertawakkal.(Iaitu) Orang-orang yang Mendirikan Solat dan yang Menginfaqkan (Pada Jalan Allah) Sebahagian dari Rezeki yang Kami Kurniakan kepada Mereka.Mereka itulah Orang-orang yang Beriman dengan Sebenar-benarnya. Mereka akan memperoleh Darjat (Kedudukan) yang Tinggi di Sisi Tuhannya dan Pengampunan serta Rezeki (Nikmat) yang Mulia (yakni Syurga).” [ Al-Anfaal : 2-4 ]

View original post

Advertisements

budak getah!

•August 7, 2011 • Leave a Comment

pangkat - tukang masak

kekuatan - kaki berapi

assalamualaikum..

wah, hari ni dah masuk 7 hari dalam bulan yang penuh hikmah, ramadhan!

hehe, 2 minggu yang lepas ada tempah 3 buah komik budak getah. Ep. 57,58 dan 59. malangnye, semua episode dah beli da pun, yang belum beli 59 je.

nanti nak tempah lagi la ^^

ada sape2 nak tempah jugak ke? kat bawah ni ada link untuk tempahan on9. sila2

http://www.comicsdirectory.com.my/index.php?route=common/home

tahun 2011,walimah, ramadhan dan `ayah`

•August 5, 2011 • 2 Comments

dik cerdasASSALAMUALAIKUM..

wah, sedar x sedar, sekarang sudah pun berada dalam tahun 2011!..

hurm, bile ye kali terakhir tulis kat blog ni? april 13 2010? dah setahun lebih dah ye

..hihihihi..baru la kata laman `sesawang`..bior bersawang-sawang..ahaks!

hurm, tu la sik sibuk dgn dunia ja..siapkan tesis, praktikal, konvo…dan?

WALIMAH

alhamdulillah…13 november daku sudah pun bergelar seorang suami.

i`allah, pasti berusaha menjadi suami yang terbaek!hehe…terima kasih pada zakiah bt mahmud

yg sudi menerima kekanda sebagai suami. ehe..

RAMADHAN..

tup2..dah pun masuk bulan yang ditunggu…11 bulan tunggu, baru menjelma.

Alhamdulillah, Allah emberi kesempatan umur untuk masuk ke universiti ramadhan al-mubarak.

i`allah, Allah izinkan, pasti semua orang nak konvo dari universiti ni pada 1 syawal!

dah Allah bagi peluag ni, jom rebut sebanyak2 pahala untuk bekalan guna pakai di akhirat nanti..yok!

`AYAH`

i`Allah..20 ogos 2011 adalah due date adinda isteriku akan bersalin! mudahan la selamat sumenye.

bole jadi 2 minggu awal atau…2 minggu lewat. papepon, sekarang ni memang dah kena prepare sgt2…

wah, nak jadi ayah da ni!!!!!!



					
				

salamun alaik!!!

•March 6, 2010 • Leave a Comment

wahh..pejam celik pejam celik dah bulan 3 dah?? tahun 2010 dahhhhh….huuhu..umur dah bertambah angka…but…my skiill doesnt look like as my age rite now..~i`m not myself again..

salamun`alaik

•June 30, 2009 • 2 Comments

huhu…wassup guys!!!ermm..nobody hear me…well…sekarang dah tahun 2009…huhu…cepatnye.tak update langsung blog ni…baru nama nye sesawang kan???emmm…sem baru ni stat la wat tesisi..haduuu…well,memang bayak tul perubhan kat dunia sekang..pepun…keep it up guyz!!!

yahoooz!!!

this is it….

•May 14, 2008 • Leave a Comment

door to hell??well..tell me what u got on your head?

 

hi there!

•May 7, 2008 • Leave a Comment

assalamualiakum…

hi…i`m just starting my blog today. there`s many thing i want to do with it. but, since the wireless signal here too low…i just can write like this 4 this moment…hey, have you seen yet about photo “the door to hell“??wow…unbelieveable…pretty creepy to..check it out..http://englishrussia.com/?p=1830

lemme know wat your thing about it??

Archives